Archives for PAMLSKY

Piškoty

Piškotové těsto: 18 dekagr. (12 lotů) tlučeného cukru, 7 žloutků, citron, 9 dekagramů (6 lotů) mouky a ze 7 bílků sníh se utře, namaže na povoskovaný plech nožem, nechá v…
CELÝ RECEPT

Makronky

Kořenné makronky: Utluče se libovolně sladkých mandlí se slupkami, procedí se sýtem jemným. Do bílků dá se cukr, vanilka, skořice a hřebíček, vše roztlučeno, taktéž přidá se rozsekaná kůra pomerančová.…
CELÝ RECEPT

Perník

Perník upravuje se z mouky, medu neb syrobu, potaše a různého koření. Mouka na perník bývá buď pšeničná, žitná, hrachová neb zemáková. Různé druhy cukru a syrobu. Koření užívá se…
CELÝ RECEPT