Mají-li se skládané dorty povésti, musí býti všecky suroviny dobré a čerstvé, těsto náležitě upravené a trouba dobře prohřátá, tak aby se dorty mohly upéci bez dalšího přikládání.

Je-li trouba příliš horká, tu jednotlivé placky vrchem popukají a při málo vyhřáté troubě se opět srazí. Když dáš placky do trouby, nech je deset minut péci, dříve než dvířka otevřeš a na ně se podíváš.

Mouku před měřením vždy napřed prosej a do každého koflíku mouky přimíchej lžičku nejlepšího prášku do pečiva; použij vždy drobně granulovaného, ne však hrubého cukru :a děláš-li dorty v letě, ponoř vejce dříve na chvíli do studené vody, aby se mohla lépe ušlehati.

Těsto míchej vždy v hliněné míse a dle možnosti použij raději vařečky, nežli lžíce železné neb plechové. Upeč jednotlivé placky v nízkých plechových formách, jako na ovocné paštiky, avšak s rovnými okraji a nemáš-li neslané máslo, vymaž formy raději sádlem, jelikož po slaném másle placky rády k formám přilnou a špatně se vyndávají.

Nežli na ně dáš polevu, nech je skoro úplně vychladnouti. Při dělání těsta napřed utři máslo až se zpění, přidej poznenáhla cukr, tři to opět až do zpěnění, pak přidej dobře rozkloktané žloutky a nějaký extrakt, potom přimíchej za stálého míchání mouku a mléko, vždy trošku každého dohromady, ještě tím chvíli míchej a konečně přimíchej zlehka tuhý sníh z bílků.

Koflíky v receptech na skládané dorty uvedené jsou vždy obsahu půlpintového.