Řecký beefsteak. Seseká se dohromady 1/4 kg. telecího, 1/4 kg. vepřového a 1/4 kg. hovězího masa, osolí, opepří se a přidají se k tomu 2 vejce, 2 oloupané ve vodě namočené houskya 6 dkgr. dušené rýže. Mezi tím se rozkrájí 1 cibule, trochu zelené petržele a 2 žampiony hodně jemně a dusí se to na 5 dkgr. másla; udušené přidá se k tomu sekanému masu, též se ještě přidá k tomu majoránka a sůl, dobře se vše promíchá a tvoří se z toho beefsteaky; na pánev se dá rozpálit máslo a beefsteaky se v něm po obou stranách rychle upekou. Na kuthan se dá celer, petržel, mrkev, trochu tymiánu, bobkového listu, s 1 1/4 citronu kůra, trochu mastnoty a nechá se to do zlatova usmažit, pak se přidá k tomu dle chuti octa, 1/3 litru smetany, 1/4 litru polévky a nechá se to hodně povařit, beefsteaky se do toho kladou a nechají se hodinu přikryté dusit. Pak se vyndají, do omáčky dají se 2 lžíce mouky, 1/8 litru smetany, 4 litru polévky a nechají se znova povařit. Omáčka se prolisuje na mísu, na které jsou srovnány beefsteaky, a krášlí se kapary, nudlemi, rýží a pod.