Recept na telecí kořínek do závinu. Na másle nechá se učervenat cibulka, přidá se k ní strouhaná houska, jemně rozsekaný vařený kořínek, trochu majoránky a citrónové kůry a nechá se to dusití. Vytažený závin pomaže se bílkem, sekanina se po něm rozloží, na to se zavine a vařečkou asi na tři pásky nařeže. Pak se ve slané vodě uvaří (nesmí tam však býti dlouho), vyndá na mísu a smaženou houskou posype.

Závin upravuje se takto:

V teplé vodě rozpustí se kus másla a zakloktá 1 celé vejce. (Voda nesmí býti horká.) Zadělá se tím 1/2 kila mouky a těsto vypracuje se tak dokonale, až se ruky nechytá, rak se zakulatí, dá na dřevěný talíř, posypaný moukou, pomyje se vodou a ohřátým kastrolem přiklopí. Když je dost prohřáté (as po půl hodině), dá se na ubrus moukou posypaný, povrch se moukou popráší, trochu válečkem rozválí a pak rukou pěkně tence vytáhne.