Ve 3/4 lib. (0.42 kg.) mouky rozkloktej 10 lžic másla lehce rozpuštěného, v 1/2 žejdlíku (0.17 l.) dobrého vlažného mléka, rozmíchej 2 celá vejce, udělej z toho těsto a osol je; 1/2 lotu (2.62 dkg.) kvasnic rozpuštěných s trochem vlažného mléka dej do těsta, jež nyní řádně zpracuj, posyp a ku kvašení do tepla postav; potom vypracuj těsto opětně, vyválej, polož na plech máslem potřený, rozprostři je rukou na 1/2 prstu silně po celém plechu, tak sice, aby zůstal vůkol okraj na prst vysoký, jenž stlučeným bílkem se potře. Nyní promíchej 1 lib. (1/2 kg.) tvarohu se 1/4 l. (1/8 kg.) másla řádně, osol, přidej 3—4 lžíce velmi husté smetany a 2 lžíce na drobno rozsekaného zeleného kopru, vše nyní náležitě promíchej, placku na 1/2 prstu vysoko tím pokryj, vše bílkem natři a když koláč hezky byl skynul, pěkně do červena pec. Těsto k tomu musí býti jemné a kypré. Lze pak dáti do tvarohu i také 1 celé vejce, což však závisí od chuti.

Recept z roku 1886.