Babiččino hovězí na rošti po vídeňsku – recept. Vezmi kus hovězího masa od boku, nakrájej na řízky, sklepej je na spůsob karbanátek, prostrkej česnekem, osol a opepři, dej je na rošt, a nech nad silným ohněm po obou stranách péci, polej asi lžičkou rozpuštěného másla a nes na stůl.

Komu česnek není po chuti, vezmi cibuli, na drobno ji rozkrájej, v rozpuštěném másle nech ji zpěníti, sklepaně řízky v tom omoč a pak na rošti peč. Nemáš-li rošt po ruce, můžeš tyto hovězí řízky při prudkém ohni též na kuthanu upéci. Rozpusť totiž máslo neb sádlo na kuthanu, vlož do ného naklepané a osolené řízky, pak vsyp na ně cibuli, na dlouhé lístky nakrájenou, peč to na prudkém ohni, a když cibulka sežloutne, řízky obrať a i na druhé straně prudce upeč. Upečené řízky vyndej a na mísu polož; do kuthanu, v němž řízky byly pečeny, vlej trochu hovězí polívky; rozmíchej a šťávu tuto pak vlej na upravené řízky, jež oblož usmaženými brambory. Chceš-li míti řízky s česnekem, na drobno jej rozkrájej, a když hovězí polívku do šťávy přiléváš, do ní jej přidej.