Hovězí jazyk s polskou omáčkou
Udělej z másla neb z čerstvého loje jíšku, přidej do ni lžíci tlučeného cukru, aby hodně zhnědla, přidej pak k tomu skleničku vína, trochu octa a tolik masité polívky, aby z toho byla hodně přihoustlá omáčka, přidej pak k tomu dvanáct pepřů, nové koření, několik řebíčků, malý bobkový lístek, kousek citronové kůry, na nudličky nakrájené, osol a nech to pak čtvrt hodiny vařiti, pak to proceď, dej do toho dva loty velkých přebraných hrozinek a čtyry loty oloupaných, na nudličky nakrájených mandlí, je-li omáčka tuze hustá, tedy přilej trochu masité polívky; osol to a nech ještě chvíli vařiti. Oloupej pak do měkka uvařený hovězí jazyk, rozkrájej jej na koláčky ztlouští brka, vlož jej do hluboké mísy a nalej naň připravenou omáčku.
Napsat komentář