Uvař hlávky zelí a ober lupeny z košťálů. Udělej nyní nadívku z telecího masa, jež takto se připravuje: Vezmi libru libového telecího masa, možná-li od kýty, přidej kus plstního sádla, kus cibule a citronovou kůru, vše to dohromady na drobno rozsekej. Skroj kůrku z jedné žemličky a střídu v mléce rozmoč, když byla změkla, vytlač ji a s ostatní sekaninou rozmíchej. Vyber ze sekaniny kůžičky, pakli tam ještě jakési se nalezají, dej to do moždíře, přidej tři míchaná vejce a náležitě vše utluč. Když máš sekaninou již nadívat, vraz do ni dvě čerstvá vejce a dobře ji ještě rozmíchej. Vymaž kuthan dobře sádlem, poklaď dno i stěny uvařenými zelnými lupeny, oblož nyní zelné lupeny na dně sekaninou asi na prst tlustě, vyplň pak kuthan asi do polovice zelím dobře dušeným, pak vlož na to zase sekaninu a pokrej shora zase vařenými lupeny zelními. Dej nyní kuthan do trouby a nech to as hodinu při mírném ohni péci. Pak kuthan vyndej, vyklop nadívané zelí na mísu a nes na stůl.