Očisť dobře hovězí drštky a nech je vařit asi půl hodiny, pak je vyndej, ještě vyper a dej do jiného hrnku, nalej na ně studenou vodu, osol a nech je vařiti do měkka, můžeš s nimi zároveň nechat vařiti kousek uzeného masa. Když jsou drštky dosti měkké, vyndej je na prkénko a rozkrájej na nudličky, též to uzené maso. Dej na kuthan kus másla neb sádla, udělej ze dvou lžic mouky bledou jíšku, dej do ní rozkrájené uzené maso a drštky, nalej trochu hovězí polívky, zamíchej tím, přidej trochu zelené petruželky, okořeň tlučeným květem a troškem zázvoru, jeli zapotřebí, ještě trochu přisol, nech drštky chvíli povařiti, dej na hlubokou kulatou mísu a nes na stůl.

Tip: Zkuste také dršťkové polévky. Drštková polívka Gabriely Triwaldové, dršťková polévka Marie Janků-Sandtnerové, polévka z drštěk Hany Dumkové a polévka s dršťkami od Emanuel Persein-Beránka.