Dej do velké mísy šest žejdlíků malin, nalej na ně studené vody, pak je opěnovačkou vyber a vlož je na čistý šat, čtvrtý nejpěknější díl z nich vyber, dej je do misky, posyp tlučeným cukrem a postav na led, svař pak půl druhé libry cukru v půl druhém žejdlíku vody, dej pak ostatní maliny na mísu, polej je tím svařeným cukrem, přiklop je a nech tak půl hodiny státi, pak je i skrze husté žíněné sýtko protlač, nalej na ně dvě butelky rynského vína, přidej šťávu z jednoho citronu, není-li to dostatečně sladké, tedy přidej ještě svařeného cukru a proceď opět skrze sýtko do polívkové mísy, přidej pak k tomu ostatní vybraně jahody, přiklop mísu a postav do rozklepaného ledu, nech v něm tři hodiny státi a nes na stůl.