Babiččiny koblihy. Dej do mísy libru bílé prohřáté suché mouky, rozkloktej v žejdlíku dobré smetany šest žloutků, přidej k tomu šest lotů rozhřátého učištěného másla, lžíci tlučeného cukru, čtyry lžíce hustých kvasnic, dobře to rozkloktej, malounko osol, zadělej tím tu mouku a míchej pak těsto měchačkou neustále k jedné straně čtvrt hodiny.

Popraš pak těsto moukou a nech v teple skynouti, pak vyndej těsto na vál moukou posypaný, rozválej polovici těsta na malík ztlouští a vykrájej z ného skleničkou kulaté lístky, omoč totiž obrubu sklenice vždy v mouce a vykroj jí vždy lístek tak, až celou polovici těsta zpotřebuješ.

Pak rozválej druhou polovici těsta též na malík ztlouští, naznač skleničkou lístky, ale nevykrojuj je, poklaď pak naznačené listky hromádkami zavařeného ryvízu aneb zavařených malin, přikrej je vykrojenými lístky a vykrájej pak trochu menší skleničkou neb formičkou kulaté koblihy.

Klaď je pak na čistý moukou poprášený ubrousek, na prohřáté prkénko prostřený, přikrej je ubrouskem a nech je v teple kynouti. Nech pak na kuthanu rozpáliti přepuštěné máslo a klaď do něho koblišky spodem vzhůru, nedávej jich však mnoho najednou, přiklop kuthan pokličkou; když jsou na té straně do zlatova upečeny, obrať je, nepíchej však do nich a více je nepřikrývej a nech dopéci, pak je opěnovačkou vyndej, polož buď na žíněné sýto neb na pijavý papír, aby se mastnota do něho vsákla, pak je posyp tlučeným cukrem, urovnej nu mísu a nes na stůl.