Mandle přeber, aby byly velké a stejné, a utři je čistým šatem. Po té se upraží. Svaří se cukr, až se táhne, a do něho se dají mandle. Na vál se dá tlučený cukr, skořice a trochu mouky. V tom se mandle obalí. Též se mohou obaliti praženými usekanými mandlemi.

Pražené mandle cukrované II.

1/2 kg. cukru svař s 1/3 litru vody k niti; pak se přidá 1/2 kg. mandlí, jež se nechají vařiti v tom cukru při volném míchání tak dlouho, až se úplně cukr vyvaří. Tím způsobem se mandle ustavičným mícháním praží, upražené mandle rychle na řešeto nebo na plech vysypou. Pěkné mandle vyber, zbav drobtů; dej na kuthan trochu vody, opět to vař chvilku, přidej trochu vanilky a skořice; opražené mandle do toho dej, řádně na ohni míchej, aby dostaly lesk, pak mandle vysyp a rychle rozlož.