Smažené jehněčí na francouzský způsob. Jehněčí hrudí nebo přední celá čtvrt se spaří, by zbělela, a uvaří se v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dá se na plochou mísu vychladnouti. Pak opatrně odstraní se kůstky, chrupky a nakrájejí se úhledné řízky. Polévka, v níž se maso vařilo, zapraží se bledou máslovou jíškou, zalije bílým vínem a není-li dosti hustá, zakloktá se do ní žloutek; posléze se do této omáčky vycedí citronová šťáva. Nedá-li se víno, dá se více žloutků, 3—4. Omáčka se nechá vychladnouti Pak se každý řízek v této omáčce smočí, aby se všech stran byl jí obalen, a všechny se rovnají na mísu olejem potřenou. Mísa postaví se na led nebo do sklepa, by omáčka na řízkách ztuhla, načež se smáčejí do rozkloktaného vejce, obalí ve strouhané housce a smaží v rozpáleném másle. Na míse zdobí se smaženou zelenou petrželí. Tyto řízky mohou se také dáti za předkrm. Vyzdobí se zelenou petrželkou.