Recept na závitky z telecí kýty jako předkrm. Z telecí kýty nařežou se tlusté řízky, mohou bytí dlouhé přes celou kýtu, trochu se posolí, svinou a zavážou spařeným špagátem. Zatočí se do ubrousku neb do čistě vypraného, suchého, nešmolkováného plátna, ovážou a dají takto na 2 až 2ya hodiny vařiti. Nalije se na ně litr vody, půl litru octa, půl litru bílého vína, dá se k tomu cibule se slupkou, tymián, jeden malý bobkový list, všehochuť*), pepř, zázvor, kousek yzopu nebo bertramu, citrónová kůra, jedna telecí nožička sekaná a trochu soli. Vařené závitky se vyndají, obalu zbaví, složí na hlubokou mísu, šťáva se na ně procedí a nechá se to vystydnouti. Když mají přijíti na stůl, nakrájejí se na tenké koláčky, složí do mísy, ozdobí se UioLně sekanými sardelemi, žloutky a bílky též usekanými, z nichž se střídavě utvoří kol mísy malé hromádky a proloží huspeninou.