Polévka z jarních bylinek
Recept na babiččinu polévku z jarních bylinek. Vaří se jen z jara. Bylinky musí se velmi opatrně přehlížet a co se podobá petrželi, se odstraní, neb jest to kozípysk, bylina velmi nebezpečná. Bylinky se vyperou, drobně sesekají a dají do hovězí polévky vařiti. Jíškou se polévka z jarních bylinek zapraží a než se nese na stůl, zašlehne se vajíčkem, které se musí však hodně rozšlehat, aby se nesrazila. Dává se do ní houska, moukový svítek, malé flíčky neb omeletka.
Vaří se též jen z vody a to takto: Usmaží se cibulka na másle, naleje se na ni voda, nechá se povařiti, pak se procedí, přidají se drobně sekané bylinky, jíška a ku konci zašlehne se vajíčkem. Obě polévky okoření se paprikou a květem.
Napsat komentář