Bramborové knedlíky od babičky – 3 babiččiny recepty.

I. Knedlíky bramborové.
Více než litr brambor vařených ne zcela do měkka se oloupá a na mísu sestrouhá. Přidají se k nim dvě lžíce smetany, 4 vejce, půl kila krupice, 2 ostrouhané, na kostky rozkrájené a v másle obalené žemle, těsto se hodně vypracuje a kulatí se z něho knedlíky, které se mohou déle vařit. Bramborové knedlíky posypou se též žemličkou.

II. Knedlíky bramborové.
Uvařené brambory se ustrouhají, přidají se k nim též tři lžíce smetany, tři vejce, půl kila mouky a trochu soli, těsto se hodně propracuje, dá se na vál, rozválí na prst tlustě, posype dvěma smaženými strouhanými žemlemi, svine se a tupou stranou nože nařežou se as na tři prsty dlouhé knedlíky, které se na okrajích zmáčknou a hází do vařící vody. Jsou brzo vařeny, načež se posypou žemlí a omastí.

III. Bramborové knedlíky.
Více než půl litru oškrábaných brambor uvaří se v mléce, hodně se v něm rozmíchají, kaše z toho povstalá vyklopí se na mísu, ještě se utře, přidá se k ní Va kila mouky, 2 vejce, trochu soli, hodně se na válu prodělá, pak se z toho utvoří knedlíky, které se hodí do vařící vody. Mastí se též žemličkou.

Vyzkoušejte také recept na bramborové knedlíky, které se vždy povedou. Bramborové knedlíky jako od babičky.