Recept na polévku s dršťkami – babiččina dršťková polévka.
Tripe Soup.—Potage de Gras-double.
Dršťky dobře v několika vodách vyper a nech je asi půl hodiny vařit; pak je vyndej na prkénko, každý kus nožem aneb starou ostrou lžící seškrab, všecky okolky odřízni, dršťky hodně znovu vyper, dej do jiného hrnce, nalej na ně čistou vodu, osol a nech je do měkká uvařit.

Jsou-li dosti měkké, rozkrájej je na nudličky a dej je do hovězí polévky bílou jíškou zapražené, okořeň tlučeným květem, pepřem a zázvorem, přidej trochu drobně usekané petružele a nes ji na stůl. Jsou-li však ještě tuhé, tedy je nech v nezapražené polévce tak dlouho vařit, až změknou, pak teprv polévku zapraž.

Místo drštěk můžeš též použiti dobře očištěného, rozkrájeného neb rozsekaného okruží; polévku připrav tím samým spůsobem jako dršťkovou a chceš-li ji míti zahoustlou a lahodnější, můžeš do ní zavařiti trochu jemného kapání.