Recept na koprovou omáčku od babičky – nejlepší koprová omáčka, jakou jste kdy jedli. Protože je od babičky.
Dill Sauce.—Sauce á l Anet.

Nech vařiti v hrnečku pintu hovězí polévky s trochem vinného octa; když se to vaří, dej do toho vypraný a drobně rozsekaný zelený kopr; v jiném hrnečku udělej z kousku čerstvého másla a trochu mouky bílou řídkou jíšku, přidej několik lžic husté kyselé smetany, dva žloutky, dobře to rozmíchej a pak s tou koprovou polévkou zakloktej.

Nemáš-li do koprové omáčky kyselé smetany, můžeš užiti sladkou, musíš však trochu octa do omáčky přidati. Možno též použiti na místo jíšky pouze bílou mouku.

Také se dělá koprová omáčka bez smetany; tu nech rozsekaný kopr dusit na másle, přilej polévky, zapraž a přidej octa a cukru dle potřeby.

Zkus i další recepty na omáčky od babičky.