Polévka z krocaních křídel – recept.
Turkey Wings Soup.—Potage aux Ailes de Dinde.
Vezmi křídla z krocana, konečky usekni, každé křídlo na pět neb šest kousků rozsekej a nech na rendlíku na dvou uncích másla do zlatova osmažit, potom dej křídla do hrnku, nalej na ně kvart hovězí polévky a pintu vody, osol, opepři, přidej na koláčky nakrájenou mrkev, trochu na kostičky nakrájeného tuřínu, bílou čásť ze dvou celerových stonků ve způsobu malých nudliček, dvanáct malých cibulek na másle do bledá osmažených, a svazeček zelené petruŽele; nech asi tři čtvrtě hodiny vařit, načež petruželku vyndej, tuk seber a vlej polévku do mísy. Chceš-li ji míti silnější a více, vezmi křídla z více krocanů, též poměrně více polévky, vody, zeleniny a koření.