Tag archives for babiččiny polévky - Page 5
Hrachová polévka z vody
Recept na hrachovou polévku z vody. Hrách se uvaří, rozmačká, do vody procedí, přidá se majoránka, česnek, všeho více než do hovězí, též více jíšky se musí dáti. Ku konci…
Polévka hrachová
Recept na hrachovou polévku. V litru hrachu uvaří se hodně měkce, rozmačká se, naleje se naň hovězí polévka a procedí se. K tomu se přidá trošku majoránky, stroužek utřeného česneku,…
Zelná polévka s krupkami
Recept na zelnou polévku s krupkami. Krupky a zelí dají se vařit do vody, každé zvlášť, neb je polévka jemnější, než když se krupky vaří zároveň. Když zelí změklo, zasmaží…
Zelná polévka
Recept na zelnou polévku. Zelí uvaří se ve slané vodě. Když změkne, přidá se k němu kus nového másla a na dva litry polévky Vc htru kyselé smetany, do níž…
Krupková polévka z kyselého mléka
Recept na krupkovou polévku z kyselého mléka. Do kyselého mléka dají se dvě vařečky mouky, při čemž se jím pilně míchá, aby se to nesrazilo. Krupky dají se vařiti zvlášť…
Krupková polévka v mléce
Recept na krupkovou polévku v mléce. Krupky se vyperou a dají se dle množství polévky, neb nesmí bytí příliš hustá, hned do studeného mléka vařit. Jiných přísad se nedává.
Krupková polévka z vody
Recept na krupkovou polévku z vody. Krupky se vyperou, dají do slané vody vařiti, přidá se k nim několik suchých hub a prášek zázvoru. Když jsou měkké, zapraží se polévka…
Polévka s knedlíčky: játrové knedlíčky, z uzeného jazyka, morkové neb bramborové knedlíčky
Má-li býti polévka dobré, jemné chuti, je třeba přidati k masu kus slepice nebo kuřete, které se vařené drobně useká a do polévky vloží. Kosti z toho roztlukou se v…
Hovězí polévka s bramborem
Recept na hovězí polévku s bramborem. Asi 4 brambory rozkrájejí se na malé kousky, přidá se k nim zelený celer, kapusta, brukev, por, květák a nechá se to v polévce…
Hovězí polévka bramborová
Recept na hovězí polévku bramborovou. Oloupá se pár brambor, rozkrájí na malé kousky a hodí k polévce, když je již maso dostatečně měkké. Přidá se několik hub, ale jen ne…