Tag archives for bílé hlávkové zelí recepty
Zelí
Zelí skrájí se na tenké nudličky a spaří horkou vodou. Na másle, ale lépe na chutném sádle udusí se skrájená cibule do růžova, zelí se na ni vloží, přidá se…
Uherské flíčky
Uherské flíčky se zelím. Udělají se flíčky jako obyčejně a uvaří se ve tvrdé slané vodě. Po té se dobře scedí. Mezi tím se hlávka bílého zelí useká, spaří vařící…
Nadívané zelí
Uvař hlávky zelí a ober lupeny z košťálů. Udělej nyní nadívku z telecího masa, jež takto se připravuje: Vezmi libru libového telecího masa, možná-li od kýty, přidej kus plstního sádla,…
Dušené zelí
Dušené zelí - babiččin recept. Vezmi několik tvrdých hlávek zelí, rozkroj je v polovici, vykrájej košťály, rozkrájej lupeny na nudličky a tlusté stopky všechny z toho vyndej. Pak vlej vařící…
Čerstvé dušené zelí
S pěkné hlávky zelní ober svrchní lupeny, na čtyry čtvrtky ji rozkroj, košťál vyřízni, a zkrájej čtvrtky na nudličky. Dej je do hrnku, hodně stlač, nalej na to trochu vody…
Zelníky č. vdolky se zelím
Dej 1 libru (1/2 kg.) mouky na pekáč; 3/4 žejdlíků ( l.) mléka ovlaž a v polovici jeho rozpusť 1 1/2 lotu ( dkg.) kvasnic. Jsou-li tyto rozpuštěné, dej do…