Tag archives for candát recepty
Morák (též candát nebo šíl)
Morák (též candát nebo šíl). Tato ryba jest z nejchutnějších a nejoblíbenějších. Zejména za předkrm se hodí výborně. Když jsi rybu očistila, trhni ji a vnitřnosti z ní vyndej. Ploutve…
Candát s holandskou omáčkou
Candát s holandskou omáčkou. Candát (šíl) se oškrábe, vnitřnosti se z něho vyndají, očistí se a nasolí. V soli se nechá několik hodin ležeti, načež se vloží do studené vody…
Candát se sardelí
Recept na candáta se sardelí. Candát se nakrájí, málo osolí, každý dílek se potře sardelovým máslem, obalí ve strouhané žemličce a klade se do pekáče na rozpálené máslo koží navrch…
Candát
Recept na candáta. Candát se ošupe, vykuchá, nařeže na delší špalíčky a vypere. Do kastrolu se dá kus másla, sekaná petrželka; když se spění, špalíčky se nasolí a kladou se…