Tag archives for domácí koblížky
Koblihy
Babiččiny koblihy. Dej do mísy libru bílé prohřáté suché mouky, rozkloktej v žejdlíku dobré smetany šest žloutků, přidej k tomu šest lotů rozhřátého učištěného másla, lžíci tlučeného cukru, čtyry lžíce…
Koblišky z páleného těsta
Koblišky z páleného těsta - recept. Nech dva žejdlíky mléka až čtvrtí libry másla svařiti, zavař do toho pak tolik mouky, aby to bylo hodně tuhé, nech to vařit, ale…
Koblihy
Babiččiny koblihy - recept: 1 libru (1/2 kg.) mouky dej na pekáč, přidajíc do 1 žejdlíku ( l.) smetany 2 celá vejce, 3 žloutky, sůl, citronovou kůru, muškát, 3 lžíce…
Tvarohové kobližky
Rozetři 4 loty (7 dkg.) másla zlehka, a přidej 1/2 libry (1/4 kg.) měkkého tvarohu, 1 celé vejce, 2 žloutky, sůl, muškát a cukr podle chuti (obyčejně rozdělá se k…
Kobližky se špenátem
Ze 2 celých vajec, kousku másla, vody a soli uprav těsto, jež musí býti jemnější než na nudle; těsto pak vyválej jako na štrudli. Špenát rovněž uprav tak jako na…
Koblihy
I. Koblihy. V půl kila mouky rozemne se 9 deka másla,, 2 deka droždí utře se se 4 žloutky, přidá se k tomu 11 deka cukru, hodně se to rozšlehá…