Tag archives for dušené červené zelí
Zelí
Zelí skrájí se na tenké nudličky a spaří horkou vodou. Na másle, ale lépe na chutném sádle udusí se skrájená cibule do růžova, zelí se na ni vloží, přidá se…
Červené zelí s vínem
Spař červené zelí, dej opět na plotnu, přidej k němu máslo, sekanou cibulku, trochu kmínu, bílé víno, trochu octa, osol, hodně cukru, a zelí v tom dus pilně je podlívajíc.…
Nadívané zelí
Uvař hlávky zelí a ober lupeny z košťálů. Udělej nyní nadívku z telecího masa, jež takto se připravuje: Vezmi libru libového telecího masa, možná-li od kýty, přidej kus plstního sádla,…
Dušené zelí
Dušené zelí - babiččin recept. Vezmi několik tvrdých hlávek zelí, rozkroj je v polovici, vykrájej košťály, rozkrájej lupeny na nudličky a tlusté stopky všechny z toho vyndej. Pak vlej vařící…
Nucené zelí
Rozkrájej hlávku zelí jemně jako na salát, dej do cedítka a spař vodou vařící, dej do kuthánku kus tuku, kus roztlačeného cukru, cibuli na nudle rozkrájenou a nech pěkně do…