Tag archives for dušené hovězí podle pohlreicha
Dušené hovězí závitky
Vezmi několik liber pěkného hovězího masa od zadku, které musí býti však trochu zamřelé, sklepej je dřevěnou paličkou a nakrájej na tenké, asi na prst tlustě řízky, opět je sklepej,…
Dušené hovězí maso na jiný spůsob
Dušené hovězí maso - babiččin recept. Vezmi asi tři libry hovězího masa ze zadku, hodně je dřevěnou paličkou sklepej, pak prostrkej je slaninou, as na prst tlustě nakrájenou, dej do…
Dušené hovězí maso
Dušené hovězí maso - babiččin recept. Dej na kuthan kousek sádla, jednu rozkrájenou cibuli, bobkový list, citronovou kůru a hřebíček. Nasol a sklepej dvě libry hovězího masa, dej je do…
Dušené maso hovězí
Pěkný kus hovězího masa vyper, na měkko sklepej a dobře nasol; na pekáč dej 1/4 libry (1/8 kg.) rozsekané slaniny, 2 velké cibule na lístky rozřezané, 2 stroučky česneku, kůru…
Hovězí maso se zemáky
Na dlouhou pánev dej kousek na drobno rozkrájené slaniny, kořen petrželový, mrkev a celer, vše na drobno rozřezané, celý pepř, málo soli a 1 list bobkový. Na to polož hovězí…
Dušené hovězí maso
Recept na dušené hovězí maso. Dej do kastrolu čtvrt libry drobně rozkrájené slaniny, dvě na koláčky nakrájené cibule, dva stroužky česneku, kousek citrónové kůry, několik zrnek pepře a nového koření,…