Tag archives for dušený špenát
Špenát III.
Do špenátu upraveného jako v prvé úpravě nasyp na místě mouky jemně prosátou strouhanou housku a pak zamíchej do něho žloutek. Na 1 housku 2 žloutky. Též můžeš dáti cukr…
Špenát II.
Do špenátu, upraveného jak výše uvedeno, nalije se hustá sladká smetana se žloutky rozkloktanými na místě polévky, kterou se však přece málo podliti může. Na 1/4 litru smetany 4 žloutky.
Špenát
Špenátové lístky se oberou od kořínků, přeberou, ve 2—3 vodách důkladně properoua do vařící slané vody se hodí, by se uvařily. Po té se buď jemně sekáčkem kolébavým na prkénku…
Špenát
Když se byl špenát a vícekráte vypral, se ve vodě na měkko tou měrou, aby daly se listy mezi prsty rozmačkati, načež naleje se do sýta aneb cedítka, a když…
Špenát s telecím masem
Maso z krku aneb z hrudí chruplavku dobře vyper a se zeleninou aneb při hovězím mase vař. Špenát, když je očistěn a vyprán vař ve vodě na měkko, sceď, polej…