Tag archives for hovězí maso
Hovězí jazyk s česnekovou omáčkou
Recept na hovězí jazyk s česnekovou omáčkou. Hovězí jazyk uvaří se v málo vodě, aby byla silná polévka. Na másle nechá se do růžová zapěniti cibulka a česnek, polévka se…
Hovězí jazyk s polskou omáčkou
Recept na hovězí jazyk s polskou omáčkou. Uvařený hovězí jazyk rozkrájí se na kolečka. Do polévky, v níž se vařil, dá se pár hřebíčků a všehochuti, trochu jíšky, kus páleného…
Hovězí jazyk se sardelemi
Hovězí jazyk se čistě vypere a dá do slané vody vařiti. Musí jí býti jen málo, aby byla polévka silná a jazyk nabyl dobré chuti a zůstal při šťávě. K…
Naložený hovězí jazyk
Hovězí jazyk se dobře prohlédne a dokonale očistí, zvláště v tom malém otvoru, jinak by zapáchal; musí se dáti též pozor, aby v něm nebyli červi. Vydrhne se česnekem, natře…
Hovězí jazyk s omáčkou z kyselých třešní (vajkslí)
Recept na hovězí jazyk s omáčkou z kyselých třešní (vajkslí). Dobře očištěný hovězí jazyk uvaří se v málo vodě, oloupá, na kolečka rozkrájí a nechá v trochu polévce, aby nevyschnul.…
Hovězí ledvinky na cibulce
Recept na hovězí ledvinky na cibulce. Hovězí ledvinky zbaví se žlázy, nakrájejí se na tenké lístky a dají se na cibulku do růžová na loji usmaženou dusiti. Když trochu změknou,…
Guláš z hovězího pupku
Recept na guláš z hovězího pupku. Kus masa hovězího (od pupku) a skopového rozkrájí se na malé kousky a nechá se dusiti na loji a cibulce, k čemuž se přidá…
Španělský ptáček z hovězího masa
Recept na španělský ptáček z hovězího masa. Z hovězí svíčkové pečeně nařežou se plátky jako na hovězí steak, naklepou se, posypou dobře nakrájenou slaninou, cibulí a novým kořením, málo se…
Sekaný beefsteak | Příprava hovězího steaku
Recept na babiččin sekaný beefsteak | příprava hovězího steaku. Maso hovězí se seseká a přidá se k němu strouhaná petržel a cibulka. Než se začne hovězí steak dělat, osolí se,…
Hovězí pečeně
Recept na hovězí pečeni. Vezme se čtyřhranný špalíček (též ze špalíčku), naloží se do soli a jalovce a nechá tak ve studenu 14 dní ležet, ale musí se každý den…