Tag archives for hovězí maso - Page 2
Svíčková pečeně šálovaná
Recept na svíčkovou pečeni šálovanou. Svíčková pečeně se rozpůlí, aby se z ní udělal široký plátek. Provleče se slaninou a šunkou, málo seosolí, zavine, zatáhne čistým špagátem, vloží se do…
Svíčková pečeně na způsob zvěřiny
Recept na svíčkovou pečeni na způsob zvěřiny. Očištěná svíčková naloží se do soli a jalovce, nechá se 8 dní uležet, pak se vypere a nakrájí na čtyřhranné kousky. Na kastrol…
Svíčková ve šťávě
Recept na svíčkovou ve šťávě. Očištěná svíčková pečeně málo se posolí, natře jalovcem a nechá se v tom 24 hodiny ležeti. Na to se vypere, slaninou protáhne a pod pokličkou…
Svíčková pečeně: Svíčková na smetaně | recept
Svíčková pečeně: svíčková na smetaně | recept. Svíčková pečeně zbaví se kostí a loje, protáhne se slaninou, dá se pod ní cibule, celer, petržel, mrkev, pepř, všehochuť, zázvor, tymián, malý…
Hovězí sekaná roštěnka z pupku
Recept na sekanou roštěnku z hovězího pupku. Hovězí maso (z červeného pupku) drobně se seseká, přidá kousek slaniny a cibule, prášek všehochuti, citronová kůra, dobře se vše promíchá, trochu osolí a…
Hovězí roštěná se šípkovou omáčkou
Recept na hovězí roštěnou se šípkem. Na kastrol dá se kus másla, pak několik lupénků bertramu, na to se vloží naklepaná a osolená roštěnka a nechá se dusití. Když je…
Hovězí roštěná se sardelí
Recept na hovězí roštěnou se sardelí. Celer a kořínky petržele dají se dusiti, na to se vloží naklepaná a osolená hovězí roštěnka. Když roštěnka změkne, utrou se sardele s novým…
Hovězí roštěná
Recept na hovězí roštěnou. Roštěná je nejlepší z nízkého boku (šúsu). Naklepe se a krajní blanky se na třech místech přeseknou. Na kastrol hodí se kousek loje a krájená cibulka.…
Vařené hovězí maso
Tradiční recept na vařené hovězí maso. Když se maso více než do polovice uvaří, může se z polévky vyndat, trochu posolit a dát na zeleninu a kousek loje učervenat. Pak…
Křenová omáčka k hovězímu masu | Smetanový křen
Recept na křenovou omáčku podle babičky: smetanový křen k hovězímu masu. Vařečka mouky rozdělá se pozorně ve smetaně, aby nebyly chuchvalce, a vlije do vařící se smetany, k níž se…