Tag archives for hovězí maso - Page 3
Šťovíková omáčka k hovězímu masu
Tradiční recept na šťovíkovou omáčku k hovězímu masu. Šťovík drobně rozsekaný dá se do polévky vařit omáčka řídce se zapraží a procedí, a když je hotova, zašlehne se žloutkem se…
Kaparová omáčka k hovězímu masu
Recept na staročeskou kaparová omáčku k hovězímu masu. Dvě deka kaparů a citrónová kůra povaří se v hovězí polévce, pak se přidá jíška, prášek všehochuti, lžíce bílého vína, kousek cukru…
Bramborová omáčka
Recept na babiččinu bramborovou omáčku. Dá se do hovězí polévky vařiti pár drobně rozsekaných brambor s několika zrnky všehochuti. Když se rozvaří, přidá se k nim vařečka mouky s máslem…
Česneková omáčka k hovězímu masu
Recept na česnekovou omáčku k hovězímu masu. Kousek cibule a česneku usmaží se na loji do růžová, zaleje se hovězí polévkou, zapraží, přidá trochu květu, nechá povařit a než se…
Slezinová omáčka k hovězímu masu
Recept na slezinovou omáčku k hovězímu masu. Kus vařené sleziny seškrábe se nožem, aby tam nebyla žádná blanka, a dá se vařiti do hovězí polévky. K tomu se připojí několik…
Pažitková omáčka k hovězímu masu
Recept na pažitkovou omáčku k hovězímu masu. Do polévky dá se vařiti stroužek se solí utřeného česneku, přidá se jíška a nechá povařit, až omáčka zhoustne. K posledu připojí se…
Cibulová omáčka k hovězímu masu
Recept na cibulovou omáčku k hovězímu masu. Cibule usmaží se na loji do růžová, přidá se k ní vařečka mouky a nechá červenali, zaleje se hovězí polévkou, nechá povařit, až…
Omáčka k hovězímu masu z tomat (rajských jablek) | rajská omáčka
Recept na omáčku k hovězímu masu z tomat (rajských jablek) | rajská omáčka. Rajská jablka udusí se na másle, přidá se kousek cibule pár zrnek všehochuti, přileje se na to…
Polévka proti choleře
V roce 1829, když zuřila cholera, předepsali lékaři proti ní polévku, která se ve velikém kotli pro všeobecnou potřebu vařila. Lidé však báli se z počátku ji požívati, domnívajíce se,…
Hnědá polévka šálková
Recept na tradiční hnědou polévku šálkovou. Do slané vody dá se vařili na dva litry polévky. jedno kilo hovězího masa, tak zvané „veverky". Když se dostane ještě teplá, je polévka…