Tag archives for husa
Dušená husa
Osol vykuchanou husu. Dej na kuthan nakrájenou slaninu, nakrájené telecí maso, kousky mrkve a celeru, petruželové kořínky, vlož na to husu, přidej bobkové listy, několik zrnek pepře a trochu soli,…
Polívka z husích drobečků
Vyper husí drobečky a rozkrájej je na úhledné kousky, dej je do hrnce, nalej na ně šest žejdlíků čerstvé vody, osol a nech je vařiti, sbírej pěnu a když se…
Husí krk co jitrnice
Máš-li husu s krkem hezky dlouhým, očisť jej opatrně, aby neudělala se v něm díra, stáhni kůži krku a vyper čistě. Nyní vezmi játra; jsou-li malá, přiber kousek jater telecích,…
Zadělávané husí drobečky
Křídla, krk i s hlavou, nohy, žaludek a srdce se nejprvé dobře očistí a vypere a obyčejně s hovězím masem vaří, poněvadž takto nabudeš silné polévky k zadělávání. Zatím, co…
Dušená husa
Mladé a křehké husy se pekou, staré ale, u nichž obáváme se, že by byly tvrdé, se dusí. K tomu je očisť, vyper a rozkrájej na libovolné kousky. Na pekáč…
Pečená husa neb pečená kachna
Je-li husa pěkně očistěna a opařena, rozřízni ji popříč nade střevem a vyvrhni; nohy krk a křídla usekni, husu velmi čistě vyper, řádně nasol, a do vnitř nasypej trochu kmínu.…
Paštika z husích jater
Recept na paštiku z husích jater. Husí játra sestrouhají se na mísu, čtvrt kila vepřového, čtvrt kila uzeného a čtvrt kila telecího masa useká se na kaši, všecky blanky se…