Tag archives for husí játrová paštika
Paštika z jeleního masa
Paštika z jeleního masa. Prolisuj husí játra a co tato váží, tolik husího sádla, tolik do měkka udušeného jeleního masa, čtvrtý díl jich slaniny a 6 sardelí očištěných. Osol to,…
Paštika štrasburská „Juliana“
Paštika štrasburská „Juliana“. 1 kg. vepřového masa, půl husích prsou a hezký kousek husích jater se umele a prolisuje. O něco větší kousek jater husích rozkrájí se na úhledné řízky,…
Paštika z husích jater II.
Z husích jater stáhni kůžičku, prolisuj sítem, přidej 10 dkgr. sestrouhané slaniny, osol a opepři bílým pepřem. Vylož kamenný hrnek slaninou, vlij tam prolisovaná játra, prolož lanýži nakrájenými a slaninou.…
Paštika z husích jater
Paštika z husích jater. Z husích jater stáhni kůžičku, kraje ořízni a prolisuj. Prostředky jater nakrájej na úhledné obdélné řízky, osol je, opepři a protáhni lanýži. Odřezky též prolisuj a…
Paštika z husích jater III.
Pěkná tučná husí játra se odžilkují. Polovička jich se pak prolisuje, druhý díl nařezá se na úhledné kousky a prostrká lanýži. Do prolisovaných přidají se 4 žloutky, 7 dkgr. másla,…