Tag archives for jak připravit pstruha
Pstruh po uhersku
Recept na pstruha po uhersku. Očištěné a osolené pstruhy po obou stranách po délce nakroj, vylož rendlík bobkovými listy a rozmarinou, polož na to pstruhy, okořeň trochu šafránem, polej tokajským…
Pstruh s rozličnými omáčkami
Recepty na pstruha s rozličnými omáčkami. Pstruh se buď usmaží (viz recept: pstruh smažený na másle), aneb jako losos na modro připraví. K takto upravenému pstruhovi můžeš dáti omáčku sardelovou,…
Pstruh smažený na másle
Recept na smaženého pstruha. Obyčejně smaží se jen malí pstruzi. Oškrab jim šupiny, vykuchej a vyper; nakroj každého po obou stranách po délce, nasol je a nech je půl hodiny…
Pstruh na víně
Recept na pstruha na víně. Když chceš pstruha zabít, uhoď jej do hlavy a do ocasu, potom jej vykuchej , vyper, zasol a nech jej tak hodinu ležet; poklaď dno…
Pstruh po švýcarsku
Recept na pstruha po švýcarsku. Smíchej kvart vína s kvartem petruželové vody, přidej osmažený žitný chléb, rozkrájenou cibuli, petružel, dvě kolečka citronu, trochu pepře, osol to, pák vše dohromady důkladně…
Pstruzi
Pár stébel spařené ovesné slámy položí se do dlouhé plechové formy, osolení pstruzi se do ní po délce urovnají a prosypou citrónovou kůrkou. Na to se postaví forma do pekáče…