Tag archives for jak připravit telecí játra
Paštika z telecích jater II.
1 kg. telecích nebo vepřových jater se očistí a prolisuje; utře se 6 lotů másla se strouhanou cibulí, 3 žloutky a těmi jatrami, osolí se, dá paštikové koření, k posledu…
Paštika z telecích jater
Paštika z telecích jater. Rozkrájej na kostky kousek slaniny, cibuli a telecí játra a nech vše dohromady dusit; přidej kousek čerstvé nebo zbylé pečeně. Utluč vše v hmoždíři, sítem prolisuj,…
Telecí játra
Telecí játra nožem se potlukou a pak stáhnou, načež se vloží do horké vody na plotně, v níž chvilku zůstanou, by stuhla. Po té se vyndají a špičkou nože zastrká…
Jaterní polévka
Hovězí játra na cibuli a veškeré zeleniny se udusí; když vychladnou, roztlukou se v hmoždíři Do omastku a zeleniny, ve které se játra dusila, dej ještě rozpůlené žemličky dusit a…
Jaterní omáčka
Jaterní omáčka. Na másle udus cibuli, kmín, utlučená játra hovězí nebo telecí, stroužek česneku, trochu majoránky, pepře, zelené petržilky. Pak to zapraš moukou, zalij polévkou a dlouho to vař. Omáčku…
Polívka s jaternými knedlíčky
Ostrouhej kůrku ze čtyr velkých žemliček, spodek z nich odkroj, pak žemličky rozkrájej na tenké řízky, vlož je do hlíněného kuthanu a vlej na ně žejdlík mléka a nech je…
Polívka se svítkem z jater
Utři půl libry čerstvého másla, až se zpění, rozdělej do toho deset žloutků, jeden po druhém, a rozmíchej v tom libru sestrouhaných a skrze drátové sejtko procezených telecích jater, osol…