Tag archives for jak uvařit hovězí jazyk
Hovězí jazyk s polskou omáčkou
Udělej z másla neb z čerstvého loje jíšku, přidej do ni lžíci tlučeného cukru, aby hodně zhnědla, přidej pak k tomu skleničku vína, trochu octa a tolik masité polívky, aby…
Hovězí jazyk se smetanovou omáčkou
Dobře očištěný a vypraný hovězí jazyk uvař v slané vodě do měkka, pak s ného kůži stáhni a nech jej vychladnouti, rozkrájej pak jej na tenké řízky a protáhni je čerstvou…
Dušený hovězí jazyk
Vyper a vař celý hovězí jazyk as půl hodiny, a je-li veliký, celou hodinu. Potom nech jej vychladnout a úhledné jej okroj, prostrkej jazyk slaninou, na podlouhlé kousky nakrájenou a…
Jazyk v polské omáčce
Hovězí jazyk čistě vyper, stoč a šprejlem protáhni. Nyní dej do hrnce koření, zeleninu všeho druhu: cibuli, česnek, bobkové listí, dymián, citronovou kůru a sůl, polož na to jazyk, naplň…
Nakládaný jazyk hovězí
Vyper hovězí jazyk čistě, osuš a natři řádně roztlučeným jalovcem a sanytrem, přidajíc k tomu pro lepší chuť ještě 2 stroučky česneku s obyčejnou solí rozetřeného. Hovězí jazyk nyní zbal,…