Tag archives for karbanátky
Karbanátky ze syrového masa
Jeden díl telecího a dva díly vepřového masa drobně usekej. Na 2 ke. masa dej 4 housky, polovinu jich namočených, polovinu ustrouhaných, trochu květu, trochu pepře, trochu zelené petržele, osol…
Karbanátky z pečeného masa
Karbanátky z pečeného masa. Kousky různého pečeného masa jemně rozsekej. Pak je osol, opepři, přidej tlučené nové koření, marjánku, citronovou kůru dle potřeby vajec a strouhané housky. Utvoř z toho…
Smažená sekanina z vepřového masa
Dej do hluboké mísy libru libového sesekaného vepřového masa, vraz do toho tři neb čtyry celá vejce, přidej k tomu trochet tlučeného pepře, trochu drobně sesekané cibule, osol to, přidej…
Karbanátky z telecího a vepřového masa
Rozsekej surové vepřové a telecí maso na drobounko. Uduš dvě v mléce namočené a vymačkané žemličky s dvéma vejci na dvou lotech másla, nech to vychladnouti, přidej k tomu usekané…
Sekané karbanátky z masa hovězího
Vyper 2 libry (1 kg.) hovězího masa, odstraň z něho kosti, kožky a drobné žilky, kosti a odpadky vař se všemi přídavky k polévce; roztluč 4 vejce do hrnce, přidej…