Tag archives for nejlepší recepty z hub
Míchaná vejce s hříbky
Míchaná vejce s hříbky. Očisť a rozkrájej dobré hříbky, dej je na kuthan, přidej kus čerstvého másla, malounko kmínu a nech je zpovolna dusiti, přidej pak k tomu kousek zelené…
Houbová polévka
Houbová polévka. Nakrájej na tenké řízky patnáct pěkných, čerstvých, očištěných hříbků, vlož je na kuthan, přidej kousek čerstvého másla, přikryj pokličkou a dej na plotnu. Hříbky vypustí ze sebe vodu…
Houbová omáčka
Houbová omáčka. Rozpal kousek másla (na tuto omáčku musí být jen máslo), zapraš moukou, přidej trochu na drobno rozsekané cibulky a udělej bledou jíšku, kterou zaliješ polévkou a necháš trochu…
Žampionová polévka
Žampionová polévka. Očisť několik žampionů, jimž se též říká pečárky, a skrájej je na tenké řízky. Na kuthan dej kus másla, vlož na ně skrájené pečárky, zakryj pokličkou a nech…
Dušené žampiony
Babiččin recept na dušené žampiony. Vezmi as talířek čerstvých žampionů, z dola stopky trochu odřízni, vyper je několikráte v čerstvé vodě, rozkrájej na lístky a dej hned dusiti. Dej totiž…
Nadívané žampiony
Vezmi pěkné větší žampiony, vykroj z nich stopky, vše černé z nich vyškrab a sloupni s nich kůžičku. Dej žampiony do vody, přidej kousek másla, vytlač do toho šťávu z…
Hříbky s vejci
Hříbky čistě oloupej, stonky očisť a s hlavičkami dohromady jemně rozsekej; nyní dus je na másle se zelenou rozsekanou petrželí, solí a trochem pepře na měkko, až šťáva se odpaří.…
Polévka ze suchých hub (postní)
Vezmi usušené houby, očisť a omej je a dej do hrnce, přidaje celou oloupanou cibuli, sůl a kmín, načež nalej na to vody a nech na měkko vařiti; udělej pěknou…