Tag archives for omáčka ke zvěřině
Višňová omáčka
Višňová omáčka k černé zvěřině. Usuš 2 housky, by se mohly utlouci, a pak je utluč ve hmoždíři a dej na 10 dkgr. rozpáleného másla pěkně do zlatova usmažit. Po…
Jelení hřbet s omáčkou pepřovou
Omej jelení hřbet, osol a vlož jej na kuthan, dej pak pod něj několik bobkových listí, trochu dymianu, cibuli, několik řebíčků, mrkev, por, celer a petruželový kořínek, nalej na to…
Studená omáčka k zvěřině
Studená omáčka k zvěřině - recept. Utluc v moždiři deset zrnek jalovce s kouskem cukru a drobné nakrájené citrónové kůry, přidej tři tvrdé žloutky, půl rozkrájené cibule a opět dobře…
Omáčka na černou zvěřinu
Omáčka na černou zvěřinu - recept. Rozkrájej čtvrt libry slaniny a jednu cibuli na kostky a nech s kusem másla na rendlíčku zpěnit; přidej koflík ustrouhaného chleba, dvě lžíce mouky…
Omáčka na koroptve
Omáčka na koroptve. Vezmi půl libry telecího a čtvrt libry uzeného masa, jednu starou, dobře očištěnou koroptev, rozkrájej všecko na kousky, dej to na rendlík, přidej čtvrt libry másla, jednu…
Omáčka na srnčí
Recept na omáčka na srnčí maso. Dej do hrnku půl láhve červeného vína, přidej koflík pepřové omáčky, koflík rybízových povidel, dvě lžíce octa a maso z jednoho citronu. Dobře to…
Rybízová omáčka
Recept na rybízovou omáčku k masu. Oškubej a opláchni kvart rybízu, přistav k ohni s osmi lžícemi červeného vína a nech úplně rozvařit; pak přidej čtvrt libry tlučeného cukru a…