Tag archives for pečení husy
Pečená husa
Pečená husa. Husa se očistí, jako kachna upraví, osolí, kmínem uvnitř natře a lžicí vody podleje. Při pečení často se podlívá. Do mladých husiček dává se dovnitř houska nebo kus…
Pečená husa
Dobře očistěnou a vykuchanou husu v studené vodě čistě omej, nasol ji povrch i uvnitř, a též uvnitř trochem přebraného kmínu vysyp, vlož ji na pekáč, podlej trochem vody, dej…
Husí krk co jitrnice
Máš-li husu s krkem hezky dlouhým, očisť jej opatrně, aby neudělala se v něm díra, stáhni kůži krku a vyper čistě. Nyní vezmi játra; jsou-li malá, přiber kousek jater telecích,…
Zadělávané husí drobečky
Křídla, krk i s hlavou, nohy, žaludek a srdce se nejprvé dobře očistí a vypere a obyčejně s hovězím masem vaří, poněvadž takto nabudeš silné polévky k zadělávání. Zatím, co…
Pečená husa neb pečená kachna
Je-li husa pěkně očistěna a opařena, rozřízni ji popříč nade střevem a vyvrhni; nohy krk a křídla usekni, husu velmi čistě vyper, řádně nasol, a do vnitř nasypej trochu kmínu.…