Tag archives for příprava pstruha
Pstruh po uhersku
Recept na pstruha po uhersku. Očištěné a osolené pstruhy po obou stranách po délce nakroj, vylož rendlík bobkovými listy a rozmarinou, polož na to pstruhy, okořeň trochu šafránem, polej tokajským…
Pstruh s rozličnými omáčkami
Recepty na pstruha s rozličnými omáčkami. Pstruh se buď usmaží (viz recept: pstruh smažený na másle), aneb jako losos na modro připraví. K takto upravenému pstruhovi můžeš dáti omáčku sardelovou,…
Pstruh smažený na másle
Recept na smaženého pstruha. Obyčejně smaží se jen malí pstruzi. Oškrab jim šupiny, vykuchej a vyper; nakroj každého po obou stranách po délce, nasol je a nech je půl hodiny…
Pstruh na víně
Recept na pstruha na víně. Když chceš pstruha zabít, uhoď jej do hlavy a do ocasu, potom jej vykuchej , vyper, zasol a nech jej tak hodinu ležet; poklaď dno…
Pstruh po švýcarsku
Recept na pstruha po švýcarsku. Smíchej kvart vína s kvartem petruželové vody, přidej osmažený žitný chléb, rozkrájenou cibuli, petružel, dvě kolečka citronu, trochu pepře, osol to, pák vše dohromady důkladně…