Tag archives for recepty na telecí maso - Page 2
Telecí hrudí nadívané
Telecí hrudí nadívané. Z hrudí se vytáhnou kosti, vypere se, podebere se a utvoří kapsa, do které se dá nádívka. Pak se otvor zašije nebo zašpejlí, pečeně se osolí, vloží…
Telecí hrudí s houskou
Telecí hrudí s houskou. Telecí hrudí se osolí, dá na pekáč, pod ně kus másla, a když se z vlastní šťávy vypeklo, polívá se polévkou. Když je na jedné straně…
Kýta frankfurtská
Telecí ořech se ode všech mázder očistí. Tenkým dlouhým nožem se utvoří po délce otvory jeden vedle druhého a prostrkají uzenkami (obyčejnými). Pečeně se nechá na másle péci. Když jest…
Telecí kýta naložená na francouzský způsob
Telecí kýta naložená na francouzský způsob. Telecí kýta zbaví se kostí, kůže se s ní nestáhne, ani se neosolí, potře se paštikovým kořením, protáhne slaninou a nechá se takto 1…
Nadívané telecí hrudí
Omej pěkné telecí hrudi, podeber je nožem mezi žebry a kůží hodně z hluboka, abys je mohla naditi. Pak ostrouhej kůru ze tří žemliček, rozkroj každou v půli, namoč je…
Telecí kýta na francouzský způsob
Telecí kýta na francouzský způsob. Z telecí kýty vyndá se kost, nasolí se, maso sváže se motouzem, aby zůstalo pohromadě a mohly se krájeti pěkné řízky. Takto svázaná se dá…
Telecí kýta dušená
Telecí kýta dušená. Telecí kýtu zbav kostí a blan, osol ji, řídce ji slaninou protáhni. Na kuthan vlož kus slaniny skrájené, celer, mrkev, petržel, hodně cibule, 8 pepřů, 3—4 zrnka…
Španělští ptáci
Španělští ptáci. Vyper telecí kýtu, zbav kůžiček, nakrájej řízky, natluč a nasol. Utři kus másla, přidej k tomu 6 sardelí rozetřených, pak v mléce namočenou housku, 2 žloutky, kousek rozpálené…
Hamburská kýta
Hamburská kýta. Telecí kýta se nasolí, protáhne slaninou, a to: vždy řádka slaniny a zase řádka nakrájeného uzeného jazýčka; píchá se to pod ní nožem a ne jehlou na prostrkávání.…
Telecí kýta na jiný spůsob
Z pěkné telecí kýty skrájej kůžičku, hodně kýtu naklepej, protáhni pěknou slaninou, dej ji do nádoby, v níž ji chceš péci, polej ji máslem, posyp soli, dej pod ni cibuli…