Tag archives for recepty z čerstvých hub
Míchaná vejce s hříbky
Míchaná vejce s hříbky. Očisť a rozkrájej dobré hříbky, dej je na kuthan, přidej kus čerstvého másla, malounko kmínu a nech je zpovolna dusiti, přidej pak k tomu kousek zelené…
Houbová polévka
Houbová polévka. Nakrájej na tenké řízky patnáct pěkných, čerstvých, očištěných hříbků, vlož je na kuthan, přidej kousek čerstvého másla, přikryj pokličkou a dej na plotnu. Hříbky vypustí ze sebe vodu…
Houbová omáčka
Houbová omáčka. Rozpal kousek másla (na tuto omáčku musí být jen máslo), zapraš moukou, přidej trochu na drobno rozsekané cibulky a udělej bledou jíšku, kterou zaliješ polévkou a necháš trochu…
Žampionová polévka
Žampionová polévka. Očisť několik žampionů, jimž se též říká pečárky, a skrájej je na tenké řízky. Na kuthan dej kus másla, vlož na ně skrájené pečárky, zakryj pokličkou a nech…
Dušené žampiony
Babiččin recept na dušené žampiony. Vezmi as talířek čerstvých žampionů, z dola stopky trochu odřízni, vyper je několikráte v čerstvé vodě, rozkrájej na lístky a dej hned dusiti. Dej totiž…
Nadívané žampiony
Vezmi pěkné větší žampiony, vykroj z nich stopky, vše černé z nich vyškrab a sloupni s nich kůžičku. Dej žampiony do vody, přidej kousek másla, vytlač do toho šťávu z…
Hříbky s vejci
Hříbky čistě oloupej, stonky očisť a s hlavičkami dohromady jemně rozsekej; nyní dus je na másle se zelenou rozsekanou petrželí, solí a trochem pepře na měkko, až šťáva se odpaří.…
Houbový kečup
Recept na houbový kečup. Vezmi čerstvé houby, otři je suchým šatem, polož je ve vrstvách do hliněného hrnku, každou vrstvu postříkej solí, přikryj hrnek složeným vlhkým plátnem a nech v…
Houbová omáčka z čerstvých hříbků
Recept na houbovou omáčku z čerstvých hříbků - pravá houbová omáčka od babičky. Rozkrájej hlavičky čerstvých hříbků na tenké plátky, přeper a osol je, přidej k nim drobně usekanou petruželku…
Polévka z hub
Recept na babiččinu polévku z hub - houbová polévka Mushroom Soup.—Potage aux Champignons. Očisti dostatečné množství čerstvých hříbků, žampionů neb václavek, na drobno je usekej a nech je dusiti na…