Tag archives for recepty z hovězího masa
Dušený hovězí ohon
Rozsekej hovězí ohon po kloubkách. Dej na dno kuthanu tří velké rozkrájené cibule, polož na ně hovězí ohon, přilej trochu octa a nech na prudkém ohni dusiti, až změkne, a…
Svíčková pečeně na jiný spůsob
Babiččina svíčková pečeně - recept. Vezmi celou svíčkovou pečeni, to jest kus libového masa pod ledvinou, skrájej s něho všecky kůžičky a lůj, pak jej po délce rozřízni a hodně…
Svíčková pečeně
Babiččina svíčková pečeně - nakládaná, recept. Vezmi několik liber hovězího masa pod ledvinou, sejmi s něho kůžičky, osol a prostrkej husté slaninou, na podlouhlé kousky rozkrájenou, a vlož do nádoby.…
Hovězí na rošti po vídeňsku
Babiččino hovězí na rošti po vídeňsku - recept. Vezmi kus hovězího masa od boku, nakrájej na řízky, sklepej je na spůsob karbanátek, prostrkej česnekem, osol a opepři, dej je na…
Obyčejná hovězí pečeně
Vezmi kus hovězího masa od žeber, mnoho-li potřebuješ, vyper a dobře je osol, prostrkej je celým zázvorem a několika spárky česneku, dej to na kuthan neb na pekáč, přidej k…
Sekané řízky z hovězího masa
Sekané řízky z hovězího masa - babiččin recept. Rozsekej dvě libry hovězího masa od zadku na drobno, přidej k tomu malý kousek čerstvého hovězího loje, též na drobno rozsekaného, trochu…
Dušené hovězí závitky
Vezmi několik liber pěkného hovězího masa od zadku, které musí býti však trochu zamřelé, sklepej je dřevěnou paličkou a nakrájej na tenké, asi na prst tlustě řízky, opět je sklepej,…
Dušené hovězí maso na jiný spůsob
Dušené hovězí maso - babiččin recept. Vezmi asi tři libry hovězího masa ze zadku, hodně je dřevěnou paličkou sklepej, pak prostrkej je slaninou, as na prst tlustě nakrájenou, dej do…
Dušené hovězí maso
Dušené hovězí maso - babiččin recept. Dej na kuthan kousek sádla, jednu rozkrájenou cibuli, bobkový list, citronovou kůru a hřebíček. Nasol a sklepej dvě libry hovězího masa, dej je do…
Hovězí pečeně po anglicku
Vezmi nejméně šest liber hovězího masa od zadních žeber, sklepej je dřevěnou paličkou, smíchej sůl s tlučeným pepřem a tím maso hodně natři, zaobal je pak do papíru, omastkem z…