Tag archives for recepty ze zvěřiny - Page 2
Zajíc se smetanovou omáčkou
Zajíc se smetanovou omáčkou. Zajíce zbav všech kůžiček, protáhni slaninou a osol; na kuthan dej všechnu zeleninu, cibuli na koláčky nakrájenou, kousek tymiánu, citronovou kůru, bobkový list, kus másla a…
Zajíc na černo
Zajíc na černo. Předek zajíce se na kusy skrájí a na másle, slanině, zelenině s cibulí a kořením dusí do měkka, při čemž podlívá se polévkou. Měkký se přendá do…
Zajíc na paprice
Zajíc na paprice. Zajíc na dušení může býti starší. Dá se na kuthan nakrájená cibule na kousek másla do žluta usmažit. Zajíc se dobře očistí, protáhne slaninou, naseká, osolí a…
Zaječí hřbet sekaný
Zaječí hřbet sekaný. Z mladého zajíce vezmi hřbet, odžilkuj, maso s něho sejmi a jemně usekej se slaninou. Pak přidej k tomu1 rozstrouhanou a ve víně namočenou žemličku, ze dvou…
Pečená jelení kýta
Jelení kýtu čistě omej, seřež s ni kůžičku a hodně ji naklepej, aby zkřehla. Nalej na ni trochu octa, nasol a nech ji tak dva neb tři dni ležeti. Když…
Zvěřina s omáčkou
Tři libry zvěřiny čistě omej, dej ji do hrnku, nalej na ni vody, octa a obyčejného vína, osol to, přidej k tomu celé koření, něco jalovce, několik bobkových listí, cibuli, nech…
Koroptve marinované
Recept na marinované koroptve. Koroptve se na másle více udusí než upekou a na čtvrtky rozkrájejí. Zároveň dá se vařit 1/s litru octa, 7e litru bílého vína, dá se do…
Bažant
Bažant oškupe se až ]po hlavičku, na níž se peří ponechá až na stůl. Opálí se, vykuchá, žaludek se oloupe, žluč se pozorně z jater odstraní a bažant nechá se…
Zaječí zadek s vínem
Slaninou protažený zaječí zadek dá se na kus másla neb vepřového sádla péci, při čemž se podlévá a polévá. Když začne červenat, potírá se červeným vínem, které se, když je…
Zaječí zadek
Vypere se a mezi stehénky rozpůlí. Střívko se odstraní. Zadek se odkoží, nasolí, slaninou protáhne, do pekáče dá se zelenina, cibule, mrkev, koření, tymián, bobek, kus mastnoty, zajíc se na…