Tag archives for srnčí kýta
Přírodní řízky jelení nebo srnčí
Přírodní řízky jelení nebo srnčí. Nařež úhledné řízky z jeleního nebo srnčího masa. Natluč je, opepři, osol, a dej zběžně na máslo opéci, aby byly za 10 minut hotovy. Pak…
Srnčí kýta přírodní
Srnčí kýta přírodní. Srnčí kýtu ožilkuj, nasol a protáhni slaninou. Na pekáč dej kus másla a slaniny, kýtu na to vlož a nech péci; mezi pečením podlívej polévkou. Když jest…
Srnčí kýta
Kosti se vyřežou, zvěřina se nasolí, trochu najalovcuje, dá do nádoby, něčím se zatíží a může tak ležeti až 14 dnů; obrátí se jednou nebo dvakráte. Když jest uležena, nasolí…
Pečený srnčí hřbet neb kýta
Z dobře uleželého srnčího hřbetu kůžičku sejmi, nakrájenou slaninou jej protáhni a osol. Vlož do kuthanu dvě cibule na koláčky rozkrájené, jednu mrkev, zelené petruželové lístky, několik zrnek pepře, dva…
Zvěřina s omáčkou
Tři libry zvěřiny čistě omej, dej ji do hrnku, nalej na ni vody, octa a obyčejného vína, osol to, přidej k tomu celé koření, něco jalovce, několik bobkových listí, cibuli, nech…