Tag archives for srnčí maso recepty
Přírodní řízky jelení nebo srnčí
Přírodní řízky jelení nebo srnčí. Nařež úhledné řízky z jeleního nebo srnčího masa. Natluč je, opepři, osol, a dej zběžně na máslo opéci, aby byly za 10 minut hotovy. Pak…
Srnčí kýta přírodní
Srnčí kýta přírodní. Srnčí kýtu ožilkuj, nasol a protáhni slaninou. Na pekáč dej kus másla a slaniny, kýtu na to vlož a nech péci; mezi pečením podlívej polévkou. Když jest…
Srnčí kýta
Kosti se vyřežou, zvěřina se nasolí, trochu najalovcuje, dá do nádoby, něčím se zatíží a může tak ležeti až 14 dnů; obrátí se jednou nebo dvakráte. Když jest uležena, nasolí…
Srnčí hřbet
Srnčí hřbet. Srnčí hřbet dobře vyper, zbav kůžiček, protáhni slaninou a osol jej; vlož na pekáč kus másla, na koláčky skrájenou všechnu zeleninu, cibuli, 2 hřebíčky, tymián, 1 bobkový list,…
Pečený srnčí hřbet neb kýta
Z dobře uleželého srnčího hřbetu kůžičku sejmi, nakrájenou slaninou jej protáhni a osol. Vlož do kuthanu dvě cibule na koláčky rozkrájené, jednu mrkev, zelené petruželové lístky, několik zrnek pepře, dva…
Dušené srnčí plece
Dvě srnčí plece dobře omej, kost z ohybu vyřízni a posyp je uvnitř cibulí, na drobno rozkrájenou, petruželí, pepřem a soli, pak je sviň každé o sobě tak, aby sypání…
Srnec
Jak se srnec stahuje? Od zadních nožiček až přes kýtu ta bělavá kůžička se rozřízne, pak se páře až ke hrudi, kůže na předních nožkách se též rozpáře až ke…