Tag archives for staročeské kuře
Pečené kuře
Pečené kuře. Kuře se vypaří, očistí, vykuchá, nasolí, kouskem másla vyplní, zašpejlí a prsíčkama dolů na pekáč na kus másla vloží. Pilně se polívá mezi pečením. Některé kuchařky posypávají kuře…
Kuřata s vinnou omáčkou
Kuřata s vinnou omáčkou. Nasolená kuřata dej na máslo a všechnu zeleninu do měkka dusit, pak je rozkrájej na půlky. Udělej řidší bledou máslovou jíšku, zalij ji bílým rakouským vínem,…
Kuřata s omáčkou z tomat (z rajských jablek)
Kuřata s omáčkou z tomat (z rajských jablek). Na másle odusí se cibule, petržel, mrkev, pak se na to vloží kuřata upravená a nasolená a dusí se za stálého podlévání…
Kuřata s mayonnaisou
Kuřata s mayonnaisou. Kuřata se očistí, v polévce slabší (nebo ve vodě) a octě se solí uvaří, načež se rozkrájejí a vloží zase do tekutiny, v níž se vařila. V…
Kuře smažené
Kuře smažené. Ke smažení volí se malá kuřata. Větší se pečou nebo dusí. Kuře se očistí, dobře suchým šatem otře, rozkrájí na čtvrtky, je-li už o něco větší, na úhledné…