Tag archives for staročeský kapr
Kapr na černo na jiný spůsob
Kapr na černo - staročeský recept. Rozdělej žejdlík svařeniny s trochem hnědé máslové jíšky a nalej to do kuthanu, přidej k tomu žejdlík uherského vína, něco přes čtvrt žejdlíku vinného…
Marinovaný kapr
Trhni a oškrab kapra, rozsekej jej na kusy a osol, upeč jej buď na rošti neb na pekáči, při čemž jej musíš začasté máslem potírati. Vlož jej pak do hluboké…
Kapr na modro
Trhni kapra, vyndej z něho vnitřnosti, ale neoškrábej ho, rozkrájej jej na kusy, urovnej jej na mísu šupinami zhůru, svař žejdlík vinného octa s trochem soli, polej pak vařícím tím…
Kapr na černo
Dej na kuthan cibuli, celer, petružel a mrkev, vše na tenké koláčky nakrájeno, kousek zázvoru, třicet zrnek nového koření, dvacet zrnek pepře, několik řebíčků, dva spárky česneku, kousek citronové kůry…