Tag archives for telecí maso podle pohlreicha - Page 2
Telecí hrudí nadívané
Telecí hrudí nadívané. Z hrudí se vytáhnou kosti, vypere se, podebere se a utvoří kapsa, do které se dá nádívka. Pak se otvor zašije nebo zašpejlí, pečeně se osolí, vloží…
Telecí hrudí s houskou
Telecí hrudí s houskou. Telecí hrudí se osolí, dá na pekáč, pod ně kus másla, a když se z vlastní šťávy vypeklo, polívá se polévkou. Když je na jedné straně…
Kýta frankfurtská
Telecí ořech se ode všech mázder očistí. Tenkým dlouhým nožem se utvoří po délce otvory jeden vedle druhého a prostrkají uzenkami (obyčejnými). Pečeně se nechá na másle péci. Když jest…
Telecí kýta naložená na francouzský způsob
Telecí kýta naložená na francouzský způsob. Telecí kýta zbaví se kostí, kůže se s ní nestáhne, ani se neosolí, potře se paštikovým kořením, protáhne slaninou a nechá se takto 1…
Telecí kýta s uzeným jazykem
Telecí kýta s uzeným jazykem. Kýta se od kostí a blan očistí, poklepe, nasolí, prostrká na nudle skrájeným uzeným jazykem a též i uzenou kýtou. Obé vařené. Na pekáč vloží…
Nadívané telecí hrudí
Omej pěkné telecí hrudi, podeber je nožem mezi žebry a kůží hodně z hluboka, abys je mohla naditi. Pak ostrouhej kůru ze tří žemliček, rozkroj každou v půli, namoč je…
Fricassé
Fricassé. Pod telecí osolenou kýtu vlož všecko koření: hřebíček, tymián, bobkový list, pepř, nové koření, 1 cibuli, vinný ocet a kousek másla. Když se to zpěnilo, dej na to kýtu…
Telecí kýta na francouzský způsob
Telecí kýta na francouzský způsob. Z telecí kýty vyndá se kost, nasolí se, maso sváže se motouzem, aby zůstalo pohromadě a mohly se krájeti pěkné řízky. Takto svázaná se dá…
Telecí kýta s vinnou omáčkou
Telecí kýta s vinnou omáčkou. Z telecí kýty vyndá se kost, kýta dá se na kuthan, polije horkou vodou a nechá v ní chvíli vařiti, až ztuhne. Po té se…
Telecí kýta dušená
Telecí kýta dušená. Telecí kýtu zbav kostí a blan, osol ji, řídce ji slaninou protáhni. Na kuthan vlož kus slaniny skrájené, celer, mrkev, petržel, hodně cibule, 8 pepřů, 3—4 zrnka…