Tag archives for velikonoční jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně. Jehněčí zadek se vypere, nasolí, dá na pekáč hned hřbetem vzhůru, dá se pod něj kus másla a peče se v troubě 12 hodiny, při čemž se často…
Smažené jehněčí
Přední čtvrť nebo plecka rozkrájejí se na úhledné, stejně velké kusy, osolí se, omočí. v rozkloktaném vejci, obalí v mouce, ve strouhané housce a zvolna se osmaží ve žhavém převařeném…
Smažené jehněčí na francouzský způsob
Smažené jehněčí na francouzský způsob. Jehněčí hrudí nebo přední celá čtvrt se spaří, by zbělela, a uvaří se v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dá se na…
Zadělávané jehněčí
Zadělávané jehněčí. Předek jehněčí se vypere, zbělí, opláchne ve studené vodě a na úhledné částice rozkrájí. Na kuthanu rozpálí se kus čerstvého másla, maso se na ně vloží, osolí se,…