Tag archives for zaječí
Zajíc pečený
Zajíc pečený. Zajíc se ožilkuje, vypere, osolí, slaninou protáhne, dá na pekáč na udušenoucibuli a koření (žádná zelenina), kus másla a slaniny, podlije se a do měkka peče. Šťáva se…
Zajíc se smetanovou omáčkou
Zajíc se smetanovou omáčkou. Zajíce zbav všech kůžiček, protáhni slaninou a osol; na kuthan dej všechnu zeleninu, cibuli na koláčky nakrájenou, kousek tymiánu, citronovou kůru, bobkový list, kus másla a…
Zajíc na černo
Zajíc na černo. Předek zajíce se na kusy skrájí a na másle, slanině, zelenině s cibulí a kořením dusí do měkka, při čemž podlívá se polévkou. Měkký se přendá do…
Zajíc na paprice
Zajíc na paprice. Zajíc na dušení může býti starší. Dá se na kuthan nakrájená cibule na kousek másla do žluta usmažit. Zajíc se dobře očistí, protáhne slaninou, naseká, osolí a…
Zaječí hřbet sekaný
Zaječí hřbet sekaný. Z mladého zajíce vezmi hřbet, odžilkuj, maso s něho sejmi a jemně usekej se slaninou. Pak přidej k tomu1 rozstrouhanou a ve víně namočenou žemličku, ze dvou…